Om oss

Vår affärsidé är att så skonsamt som möjligt behandla tak från påväxt och få helt fritt från mossa, alger och lavar – för att undvika onödiga och kostsamma takbyten

Grundarna Leo Juujärvi och Ari Vähäjylkkä startade verksamheten 2004. LA Takvård AB är nu en kedja av lokala och driftiga entreprenörer från Norrbotten i norr till Skåne i söder.

Vi håller ditt tak fritt från påväxt och därmed förlänger vi livslängden och skjuter ett kostsamt takbyte långt in i framtiden. Som en extra bonus så ser ditt tak trevligare och mer välvårdat ut. Det är ofta väl så viktigt.

Det inte många tänker på är att påväxt av mossa, alger och lavar på tak är ett vida spritt problem som kostar svenska husägare stora pengar

Anledningen är att påväxten sliter ut takpannorna snabbare än vad som är fallet för rena och behandlade tak. Det handlar om nedbrytning, frostsprängning och vattenläckage.

När skadorna tilltar finns risk för vattengenomträngning och fuktproblem. Då väntar ett kostsamt takbyte. Det vill vi vara med att förhindra. LA Takvårds affärsidé är att så skonsamt som möjlig behandla tak från påväxt och få dem rena från mossa, lager och lavar.

Under åren har intresset för våra tjänster spridit sig snabbt och vi har fått allt fler långväga kunder. Det är vi mycket stolta över.

Vår enkla målsättning är att kunna erbjuda alla fastighetsägare i Sverige takvård enligt affärsidén: prisvärd och garanterat pålitlig takvård för längre livslängd.

Vårt löfte är att det ska vara enkelt och bekvämt att anlita oss

Förbehandling av taket ingår alltid och vi städar upp efter oss och tar med oss skräpet. Vår garanti är att hela taket behandlas och all påväxt upphör.